Illatallergia

Illatallergia

Illatallergia a mai korunk egyik leggyakoribb érzékenysége embertársaink körében, és az érintettek számra egyre csak növekszik.

Egyre több illatanyagot tartalmazó készítményt használunk Önmagunkon és környezetünkben is.

Kezdve a parfümökkel, tusfürdőkkel, samponokkal-balzsamokkal és kézkrémekkel, amit akár naponta többször is bőrünkbe dörzsölhetünk. Ha esetleg tágabb körben tekintünk magunk köré, akkor látjuk, hogy a mesterséges illatanyagok mindenütt ott vannak és körül vesznek bennünket: bútorápolók, mosogatószerek, öblítők…

Ezeket a szépségipari termékeket, a szépségünket és „auránkat” meghatározó kemikáliákat nap, mint nap használjuk és élvezzük illatukat, mind addig, amíg a szervezetünk be nem sokall és gátakat szab.

Az illatallergiának jellegzetes figyelmeztető tünetei vannak:

  • Orrfolyás
  • Tüsszögés
  • Szemirritáció
  • Viszketés
  • Asztmás tüneteket súlyosbítják
  • Duzzadt piros foltok megjelenése a bőrön
  • Ekcéma

Az illatallergia tünetei gyakran hosszas illatanyag irritáció következtében alakul ki és váratlanul érintik az egyént. Olykor elég sok időbe kerül kiszűrni azokat a termékeket amelyek izgalomba hozhatják az orr nyálkahártyáját és irritációt okozva orrfolyást eredményeznek. Gyakran órákig tart az irritácó feltételezhetően addig, amíg ki nem kerül a szervezetből az illatallergiát okozó anyag.
Ilyenkor tanácsos a nap, mint nap használt pl: tusfürdőt, parfümöt leváltani, hátha az a ludas.

Ne tévesszen meg senkit az adott termék ára, ugyanis sokan hajlamosak azt feltételezni, hogy egy magasabb árkategóriájú áru nem okozhat irritációt .

Amennyiben észlelhető néhány kellemetlen tünet érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt aki, szakszerűen allergiapróbákkal kiszűri a kerülendő anyagokat és ez már egy igen nagy segítség arra tekintve, hogy mi az amit kerülni kell.

Jó hír az allergiában szenvedőknek!
Manapság egyre több az olyan gyártó aki figyelembe veszi az allergiákban szenvedőket. Rengeteg olyan termék fellelhető a piacon ami HYPOALLERGÉN. Sok-sok természetes illatanyagokat és illóolajokat tartalmazó produktum fedezhető fel a piacon, csupán nyitott szemmel kell járni. Természetesen még mindig több a szintetikus illatanyagot tartalmazó termék, de a lényeg, hogy van, él, virágzik az ipar ezen ága is!

Szerencsére a hagyományos alternatívák újra reneszánszukat élik, és hódítják meg emberek százait. No, de erről egy másik cikkben… 🙂

Illatmentes mosószer és tisztítószer a Hazai mosószer webáruházban is megvásárolható:

www.mososzerbolt.hu

Küld be saját cikkedet allergia és illatallergi kategóriában.